Naar inhoud
 > 
 > 
 > 
Koksijde Golf ter Hille
Koksijde Golf ter Hille

Adres + Contact

Gemeente Koksijde
Zeelaan 303,
8670 Koksijde


Tel. 058 53 30 30
Fax 058 53 30 31
E-mail
Fotoalbum

Koksijde Golf ter Hille

De gemeente Koksijde nam in 2000 het initiatief om op het grondgebied van de gemeente een golfterrein aan te leggen. Dit initiatief sloot aan op een behoeftestudie die aantoonde dat er in de Westhoek plaats is voor een volwaardige golf.

 

Website: www.koksijdegolfterhille.be

 

We mogen aannemen dat de golfsport in de loop van de volgende jaren zeker democratischer zal worden. In Engeland tekent zich alvast dergelijke trend af: de evolutie van de laatste jaren toont een verdriedubbeling van het aantal golfspelers in twintig jaar tijd. Het gemeentelijk initiatief kadert dan ook in deze context. Door het golfterrein enerzijds te linken aan de bestaande sportinfrastructuur en anderzijds aan de recreatieve as langs het kanaal Diksmuide-Nieuwpoort met pleziervaart, fietspad en jaagpad, probeert de gemeente Koksijde alvast de drempel zo laag mogelijk te houden. Het oog voor recreatief medegebruik van de groene golfzone kadert zeker ook in deze doelstelling.

Het terrein van Koksijde Golf ter Hille zal de toeristische infrastructuur van de Westhoek en van de gemeente Koksijde zeker naar een hoger niveau tillen! Temeer omdat ook de recreatieve medegebruiker niet uit het oog wordt verloren. Wandelaars, fietsers, ruiters en vissers zullen ook hun plekje krijgen in deze grote groene zone.

Om tot de realisatie te kunnen overgaan, werd het studiebureau Belconsulting (nu Antea Group) aangesteld dat samen met de gekende golfarchitect Jeremy Pern instaat voor het ontwerp van de ganse golfsite.